Let's talk about sex: wat voeding kan doen voor een goed potje seks

Aug 11, 2018
Veel mensen staan er niet bij stil, maar gezonde aderen zijn heel belangrijk voor een gezond seksleven. Hoe zit dit? Een standaard westers dieet wordt geassocieerd met atherosclerose en dus ongezonde aderen. Atherosclerose speelt een belangrijke rol bij impotentie, maar ook bij een hartaanvallen of beroerte. Doordat de dunste slagaderen naar je geslacht gaan, merk je het hier vaak het eerste als je aderen aan het dichtstslippen zijn.

Voeding en je seksleven
Wat voor soort voedsel je op je bord legt, kan gevolgen hebben tot in de slaapkamer. Daarom is het belangrijk om het grootste deel van je voeding te halen uit niet of nauwelijks bewerkte plantaardige producten. Denk aan groenten, volkoren granen, fruit, peulvruchten en met mate noten en zaden. Hieruit kun je alle stoffen halen die je nodig hebt, zonder de nadelige stoffen die in dierlijke producten zitten die geassocieerd zijn met ongezonde aderen en dus een verhoogde kans op een slecht seksleven.

Het gaat om het totaalpakket van je voedselkeuzes 
Voeding is een totaalpakket. Neem vis. Er zitten misschien wel gezonde omega-3 vetten in, maar industriële vervuilende stoffen zoals PCB's die voornamelijk in vis voorkomen, kunnen leiden tot verlies van libido, seksuele disfunctie en impotentie. Omega-3 kun je ook halen uit walnoten, chiazaad, lijnzaad en algen-gebaseerde omega-3 supplementen (naast vele andere voedingsbronnen). Uit deze bron krijg je geeb PCB’s binnen, geen cholesterol (wat in verband staat met hart- en vaatziekten), geen verzadigd vet of transvet. Een betere deal dus!

Vermijd junkfood
Het regelmatig eten van junkfood, hoog in dierlijke en bewerkte producten, kan de dopaminereceptoren verlagen en resulteren in een verminderd vermogen om van seks te genieten.

Onderzoek toont aan dat je aantrekkelijker wordt van meer groente en fruit.

De groep die meer gezonde plantaardige producten ging eten, werden aantrekkelijker gevonden. Hoe zit dit? Uit een test met lichaamsgeur, bleek dat als mensen (meer) gezond plantaardig gingen eten, de aantrekkingskracht van de lichaamsgeur werd vergroot én het seksuele functioneren bij zowel mannen als vrouwen vooruitging.

Welke voedselsoorten zijn extra goed? Een kleine greep...

Watermeloen
Watermeloen helpt de doorstroming van het bloed te verbeteren, waardoor de lichaamsdelen die het bloed op dat moment het hardst nodig hebben, beter gaan werken.

Pistachenoten
Ook pistachenoten kunnen helpen bij erectiestoornissen, doordat het kan bijdragen aan een verlaagd cholesterol en het het lichaam helpt stikstofoxide aan te maken. Je lichaam heeft dit nodig om je aderen groter te laten worden.

Bronnen:
https://nutritionfacts.org/topics/sexual-health/ 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg mij op mijn reis. Wat kun je verwachten? Praktische informatie over gezonde voeding, beweging, omgaan met stress, duurzaamheid en gedragsverandering voor een gezond en vervuld leven om van te genieten!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Geen spam of delen met derden. Klik hier om het Privacy beleid te lezen.