"Laatste wetenschappelijk onderzoek bewijst dat mensen hun cholesterol met 30% kunnen verlagen, zonder medicatie of vervelende bijwerkingen"

Over ons

Lees hier alles over onze visie, missie en doelstellingen.

Iedere dag sterven er 106 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland. Elk jaar sterven er wereldwijd meer dan 17 miljoen mensen door hart- en vaatziekten, evenveel mensen als dat er in Nederland wonen. Het is daarmee wereldwijd doodsoorzaak nummer 1. Er is daarom terecht veel aandacht voor het hart vanuit de gezondheidszorg.

De hoofd aanpak bestaat uit medicatie en operatie. Cholesterol medicatie verlaagd het risico op een hartaanval vaak met slechts 20- tot 30%. Dus de kans op een hartaanval blijft 70- tot 80%. In de huidige gezondheidszorg wordt nog te weinig gesproken over de kracht van voeding en leefstijl.

In 1990 is wetenschappelijk aangetoond dat hart- en vaatziekten voorkomen en omgekeerd kunnen worden met leefstijlveranderingen en voeding. Uit het gezaghebbende INTERHEART onderzoek blijkt dat 90% van hart- en vaatziekten te voorkomen zijn met gezonde leefstijl. Uit de onderzoeken van dr. Esselstyn en dr. Ornish blijkt dat we ons risico op een hartaanval vaak met wel 99% kunnen verlagen door gezonde voeding en leefstijlverandering. Uit deze onderzoeken blijkt dat hart- en vaatziekten stop te zetten en vaak zelfs om te keren is door middel van leefstijlverandering.

Wij willen dat mensen die getroffen zijn door hart- en vaatziekten de keuze krijgen tussen welke aanpak zij willen. Het een sluit het ander niet uit. Op dit moment is er nog geen interventie of procedure die beter werkt dan leefstijlverandering.

"Daarom hebben we een ambitieus doel: we gaan 1 miljoen mensen met hart- en vaatziekten helpen door middel van leefstijlverandering."

We zien het als onze plicht om deze levensreddende informatie te delen. Met de correcte informatie, gebaseerd op het huidige gewicht van wetenschappelijk bewijs, kan iedereen met de juiste hulp de leefstijlveranderingen maken die nodig zijn om “Heart Attack Proof” te worden.

Dit is de reden waarom wij dit gezondheidsplatform over het hart gestart zijn. Want, leefstijlverandering is een hele kunst en wetenschap op zich. Op dit platform delen wij alles wat wij weten over het voorkomen, genezen en stopzetten van hart- en vaatziekten.

U vind onze artikelen onder ‘Wetenschap’ en ‘Het hart’. Onze artikelen worden geschreven door onze experts op het gebied van voeding en leefstijl met betrekking tot hart- en vaatziekten. Dit zijn Founder van The Healthy Heart IJsbrand Straatman en Natuurvoedingsdeskundige Petricia Siepman. Zij houden de wetenschap nauwlettend in de gaten.

Onze artikelen worden nagekeken door onze specialisten, waaronder: Andrew Freeman cardioloog en voorzitter van de American College of Cardiology & Lifestyle Workgroup, Hoofdleraar Geneeskunde en Directeur Preventie hart- en vaatziekten in Amerika evenals Heleen Roex-Haitjema; Kinderarts en diëtist Eline Wildeboer. We beroepen ons onder andere op de laatste publicaties van het NIH, nutritionfacts.org en vele andere bronnen.

Heb je vragen over gezondheid of opmerkingen over hoe we onze website kunnen verbeteren? Neem dan hier contact met ons op.

Close

50% Complete

GRATIS CONSULT AANVRAGEN

Vraag vrijblijvend een consult aan door onderstaand formulier in te vullen. Slechts 20 plekken per maand beschikbaar.