Andrew Freeman

Cardioloog

Dr. Andrew Freeman is lid van de American College of Cardiology en de American College of Physicians. Hij is actief als cardioloog bij National Jewish Health in Denver, nadat hij zijn studie bij de Temple University in Philadelphia afrondde.

Hij studeerde summa cum laude af bij de gerenommeerde Cornell Universiteit in Ithaca en hij studeerde geneeskunde bij SUNY Buffalo en Interne Geneeskunde bij Brown University in Providence.

Bij National Jewish Health is Dr. Freeman directeur van Klinische Cardiologie en van Cardiovasculaire Preventie & Welzijn en hij is Hoogleraar Geneeskunde. Hij is gecertificeerd in de interne geneeskunde, hart- en vaatziekten, nucleaire cardiologie, cardiale CT en echocardiografie.

Zijn klinische- en onderzoeksinteresses zijn vooral ziektepreventie, lichaamsbeweging & leefstijl, beeldvorming van hartaandoeningen, voeding en hart sarcoïdose.

Dr. Freeman is voorzitter van de American College of Cardiology in Colorado, maar ook op nationaal niveau in Amerika. Binnen deze organisatie is hij voorzitter van de Early Career Council & Section, medevoorzitter van de Lifestyle & Nutrition werkgroep en hij is onderdeel van de ‘Patient-Centered Care’ commissie en de ACC Digital Steering commissie.

Dr. Freeman publiceerde wetenschappelijke manuscripten over patiëntgerichte zorg, cardiale sarcoïdose en hij was hoofdredacteur van de Patient Centered Care-gemeenschap van CardioSource. Hij is redacteur van de sociale media voor JACC, een vooraanstaand wetenschappelijk cardiologie tijdschrift.

Dr. Freeman, een enthousiaste leraar en onderwijzer, geeft regelmatig les aan medische assistenten, huisartsassistenten en aspirant apothekers.

 

Lees hier meer over Dr. Andrew Freeman:

www.plantbaseddoctors.org/andrew-m-freeman

www.acc.org/membership/sections-and-councils/prevention-of-cardiovascular-disease-section/about-us/section-sub-groups

www.pcrm.org/news/blog/andrew-freeman-md-cardiologists-plant-based-prescription

www.nationaljewish.org/doctors-departments/providers/physicians/andrew-m-freeman

www.linkedin.com/in/andrewfreemanmd

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.