"Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de kans op een hartaanval met 99% te verlagen is"

Het hart

Lees hier alles over de werking van het hart.
Recente artikelen

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een wit, vetachtig stofje. Dit stofje is door het hele lichaam nodig (o.a. voor de opbouw van lichaamscellen en hormonen) en wordt door het bloed vervoerd om te komen waar het moet zijn. Cholesterol wordt door het lichaam aangemaakt door de lever. Deze aanmaak gaat vanzelf en hier hoef je in je voeding niets aan toe te voegen. Voeg je wel cholesterol toe aan je lichaam uit voeding, dan kan er een disbalans ontstaan.

Lees verder...

Wat doet het hart?

Het hart bestaat uit vier holtes die samen bloed rondpompen. De wanden van de hartholten trekken samen om het bloed gaande te houden.

Het hart heeft een linkerhelft en een rechterhelft. Het bloed wat door deze helften stroomt, komt niet bij elkaar. De rechterhelft van je hart werkt voor je longen, de linkerhelft werkt voor de rest van je lichaam.

Lees verder...

Hoe ontstaat een te hoge bloeddruk?

Bloeddruk is de mate van kracht waarmee bloed wordt rondgepompt. Het hart pompt bloed door de bloedvaten, zodat het lichaam gevoed kan worden met zuurstof.

Een te hoge bloeddruk (ook wel hypertensie genoemd) zorgt ervoor dat het hart harder moet werken. Dit draagt bij aan het verharden van de aderen (aderverkalking), beroertes en hartfalen.

Lees verder...
Al onze artikelen over de werking van het hart
Close

50% Compleet

GRATIS CONSULT AANVRAGEN

Vraag vrijblijvend een consult aan door onderstaand formulier in te vullen. Slechts 20 plekken per maand beschikbaar.