Seminar 8 Oktober 2017

Gezonde Voeding: De Verwarring Voorbij

Wetenschappelijk onderzoek over voeding lijkt soms tegenstrijdig, maar toch liggen er veel antwoorden in besloten. Tijdens dit seminar behandelen we vragen als: wat ligt er aan de basis van chronische ziekten? Wat is de invloed van onze genen? Wat doen suiker en eiwitten nou eigenlijk? Kom langs op 8 oktober voor de antwoorden!
INSCHRIJVING VERLOPEN

Voeding is een gevoelig onderwerp, bijna vergelijkbaar met religie en politiek. Tegelijkertijd worden Westerse landen geplaagd door hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en de zorgkosten rijzen de pan uit. Het barst van de diëten en verwarrende informatie over gezonde voeding. Zelfs de meest kritische consument ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

We willen allemaal gezond zijn, de energie hebben om te doen en laten wat we willen en tegelijkertijd gelukkig en fit oud worden. Het gaat niet alleen om het ontwijken van ziekte. We kunnen een hoop leren van deze man uit The Blue Zones, gebieden in de wereld waar mensen in grote gezondheid het oudst worden.

Hoe doe je dit?
Het begint bij helderheid over wat wel en niet gezond is. Gewicht hebbende studies tonen aan dat je grote controle hebt over je eigen gezondheid, zelfs over hoe je genen zich uiten, door bewust een gezonde levensstijl te kiezen.  

Wetenschappelijk onderzoek uitgelegd

Artsen Heleen en Alphonse Roex zijn helemaal uit Australië overgekomen om je te leren hoe je wetenschappelijk bewijs over gezonde voeding moet interpreteren, zodat je duidelijkheid krijgt. Een aantal van de grootste ziekten worden behandeld zoals, kanker, diabetes, hart- en vaatziekten. Na dit seminar zal je niet meer verward zijn over berichtgeving rondom gezonde voeding in de media. Doordat je het verschil leert kennen tussen optimaal gezond – en minst optimaal gezond voedsel, leer je praktisch en effectief gezonde keuzes maken voor jezelf en je familie.

 

Voorkom en genees hart- en vaatziekten
Ab- en IJsbrand Straatman laten je het onderzoek achter het enige dieet ter wereld zien, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het hart- en vaatziekten kan stopzetten en zelfs genezen. Oud-president Bill Clinton heeft met deze methode zijn gezondheid herwonnen. Ook leer je iemand kennen die met deze gezonde levensstijl zijn ziekte stopgezet en omgekeerd heeft. Je leert alles over zijn ervaringen hiermee.

Toepassing in de praktijk
Gezond eten en andere positieve levensstijlveranderingen blijken het krachtigste wapen tegen vele problemen en zorgen voor meer energie en welbevinden. Maar hoe pas je dit toe? Irma Kromhout laat zien hoe makkelijk het is om lekker en gezond te eten, en hoe je jezelf verzekerd van succes om dit tot een duurzame levensstijl te maken.

Sprekers

Dr. Heleen Roex-Haitjema, Kinderarts

Plant Based Nutrition Certificate, Cornell University, New York

Food for Life Instructor, PCRM, Washington DC

Dr. Alphonse Roex, gynaecoloog, PhD

Senior Gynaecoloog, Lyell McEwin Hospital, Adelaide, AU

Senior Lecturer, The University of Adelaide, AU

IJsbrand Straatman, Founder

Social Management, Hogeschool Utrecht, Amersfoort

Plant Based Nutrition Certificate, Cornell University, New York

Ing. Ab Straatman, Co-Founder

Expert natuurgeneeskunde

Business Coach

Irma Kromhout, Orthomoleculair therapeut

 

 

Eline Wildeboer, Diëtist

Voeding en Diëtetiek, Hogeschool van Amsterdam

Het Programma

Naast kennisoverdracht heb je toegang tot heerlijke thee, koffie en lekkere, supergezonde snacks. We verbinden theorie en praktijk met elkaar zodat je direct ervaart hoe makkelijk en lekker gezond eten is.

Totale Duur: 13:00 tot 17:30

Dr. Heleen Roex-Haitjema en Dr. Alphonse Roex 
Wetenschappelijk onderzoek uitgelegd
13:00 tot 14:30 Inclusief Q&A

PAUZE 14:30 tot 14:45 

Ab- en IJsbrand Straatman
Voorkom en genees hart- en vaatziekten met voeding en leefstijl
14:45 tot 15:30 Inclusief Q&A

PAUZE en PLANTAARDIGE SNACKS
15:30 tot 15:45

Patiëntverhaal 
Hoe ik mijn gezondheid herwon
15:45 tot 16:15 Inclusief Q&A

Eline Wildeboer
Voeding & Mindfulness
16:15 tot 16:30

Irma Kromhout
Hoe pas ik het toe in de praktijk? Tips en Tricks

16:30 tot 17:00

AFSLUITING en Q&A
17:00 tot 17:30

Prijs

€37,-

Locatie en Datum

Wanneer: Zondag 8 oktober
Locatie: Amsterdam
Adres: Linnaeusstraat 2C, 1092 CK (Impact HUB Amsterdam)

Makkelijk bereikbaar (Oosterpark, onder Café De Tropen) en gratis parkeren op zondag.

Gezonde Voeding: De Verwarring Voorbij

Wat ligt er aan de basis van chronische ziekten? Onze genen? Verschillende oorzaken voor verschillende ziekten? Op basis van het wetenschappelijk onderzoek rondom voeding helpen we je de verwarring voorbij.

"The greatest wealth is health"

The Healthy Heart Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief en neem je gezondheid in eigen hand.