Lezingen en workshops

Lees hier alles over wat je kunt verwachten van onze lezingen en workshops.


Lezingen

Gezonde plantaardige voeding als oplossing voor grote maatschappelijke problemen

Voeding is een gevoelig onderwerp, bijna vergelijkbaar met religie en politiek. Het barst van de diëten en verwarrende informatie over gezonde voeding. Zelfs de meest kritische consument ziet vaak door de bomen het bos niet meer.

Wat we dagelijks in onze mond stoppen heeft grote impact op onze gezondheid en omgeving, tot ver buiten onze onze persoonlijke grenzen. Nederland is een van de meest welvarende landen ter wereld, maar nog nooit zijn we ongezonder geweest.

We verkeren in een gezondheidscrisis waar welvaartsziekten als hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker talloze levens eisen. De stijgende zorgkosten zijn een zware last voor iedereen en zetten de economie onder druk. Ondertussen vragen we veel te veel van onze planeet en stevenen we af op ecologische rampspoed.

Wat ligt er aan de bakermat van deze problematiek? Onze obsessie met dierlijke producten en de industrialisatie ervan. Deze industrie en onze drang naar dierlijke producten is een van de belangrijkste oorzaken van van bijna elke ecologische ramp waar we mee te kampen hebben.

Denk aan waterschaarste, ontbossing, landgebruik, desertificatie, het uitsterven van diersoorten, de destabilisatie van de gemeenschappen en wereldhonger. Onze focus op dierlijke producten is niet alleen ongezond voor onszelf en het milieu, maar draagt meer bij aan klimaatverandering dan alle transport bij elkaar en vervuilt onze oceanen op een alarmerend hoog tempo.

Gelukkig is er is een simpele oplossing. Door voor een (meer) plantaardige levensstijl te kiezen, maak je jezelf gezonder, verlaag je ziektekosten, verbeter je het milieu, ga je klimaatverandering tegen terwijl je wereldhonger helpt bestrijden en zorg je ervoor dat je nageslacht en latere generaties kunnen genieten van een gezond leven, op een gezonde aarde.

De vraag is:

Hoe leer je dat doen, hoe draag je dat uit en hoe kan je bedrijf of organisatie er profijt bij hebben?

Workshops & Tutorials

Naast kennisoverdracht biedt een directe ervaring met de heerlijke smaak van gezonde voeding een extra dimensie aan je evenement. Theorie en praktijk met elkaar verbinden heeft een motiverende werking en zorgt ervoor dat je direct ervaart hoe makkelijk en lekker gezond eten is. Oftewel: een goede versterking van de lezing, of om losstaand te boeken.

Plantaardige Basics

Een kookworkshop, tutorial en demonstratie die mensen meeneemt door de basis van hoe je aan de slag kunt gaan met gezond eten in de keuken en daarbuiten.

Smoothie Basics

Een demonstratie en workshop over het hoe en waarom van smoothies maken als middel in het pad naar optimale gezondheid.

Wil je The Healthy Heart boeken of meer informatie? Neem contact op:

Als u belangstelling heeft voor inzicht en verdieping rondom deze thema's, met de focus op inspiratie, wetenschap en oplossingen, neem dan contact op door een mail te sturen naar [email protected] of bel 06 417 571 26.