Verlaag uw kans op leefstijlziekten ingrijpend, zonder medicatie of nare bijwerkingen.  

 

➜ VRAAG NU EEN GRATIS EN GEHEEL VRIJBLIJVEND CONSULT AAN VERWIJDER
Vraag nu uw gratis leefstijlscan aan. Deze maand stellen we maximaal 10 gratis scans beschikbaar.
Tijdens de leefstijlscan brengen we uw leefstijl in kaart om te ontdekken waar u vast zit, waar u heen wilt en krijgt u tussen de 1 en 3 praktische stappen om uw medicatie te verlagen en energie te verhogen. 
➜ GRATIS LEEFSTIJLSCAN AANVRAGEN

Voor wie is het Healthy Heart Leefstijlprogramma?

Het healthy heart programma is ontwikkeld voor mensen die leefstijlziekten willen voorkomen of verminderen. Minder medicijnen, meer energie en een gezond slanker gewicht, terwijl u nog lekker kunt blijven eten. Voor wie is het? Mensen die de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, kanker, alzheimer, of andere leefstijlziekten willen verminderen.

Korte dagelijkse video's en motiverende emails die u overal kunt bekijken

U hoeft minder tijd te besteden aan reizen en kunt meer tijd besteden aan het doen van de dingen waar u van houdt. 

Meer energie en herwonnen controle over uw leven

Zodat u uw dag weer kunt indelen zoals u dat wilt, zonder gehinderd te worden door uw slechte conditie of bijwerkingen van medicatie. 

Eet uw weg naar een gezond hart

Met heerlijke en makkelijk te maken maaltijden gebaseerd op de Healthy Heart Methode. 

Makkelijk te volgen, ook voor beginners

Eenvoudig te volgen doelen en makkelijk toe te passen strategieën. We halen al het giswerk uit uw leefstijlverandering! 

Hoe kan het eten van meer planten de sleutel zijn voor het voorkomen, stopzetten en soms zelfs omkeren van leefstijlziekten?

Sinds 6 van mijn familieleden getroffen zijn door leefstijlziekten als hart- en vaatziekten, heb ik een gezonde obsessie ontwikkeld voor gezondheid en voeding.

Na het 6e geval in de familie, mijn opa en voormalig Nederlands roeikampioen, begon ik intensief te zoeken naar antwoorden over wat ik kon doen om hart- en vaatziekten te voorkomen, stop te zetten en om te keren…

Want, ik wilde niet nog meer familieleden verliezen door deze aandoeningen. Ik besloot diep de medische wetenschap in te duiken en vond de oplossing die ik nu met jullie deel.

Wat de wetenschap mij leerde:

Ik was enorm gedreven om een oplossing te vinden. Maar waar te beginnen?

Er was zoveel tegenstrijdige informatie. In de krant leek het ene onderzoek het andere tegen te spreken, het was heel frustrerend. U kent het wel, de ene keer is boter ongezond, daarna is het weer gezond. Dan moet u low-fat eten, daarna zou het niks meer uitmaken.

Ik was hierdoor helemaal in verwarring geraakt en had geen idee meer wat ik moest doen. Gewoon maar wat extra groenten opscheppen dan en hopen dat het goed komt?

Ik wilde actie ondernemen, maar wilde er zeker van zijn dat mijn acties gebaseerd waren op het beste wetenschappelijke onderzoek, zodat ik niet meer verward zou zijn over voeding en gezondheid en levenslang gezonde keuzes kon maken.  

Het bleek dat de toponderzoekers aan de beste Universiteiten het verrassend veel met elkaar eens waren. Wat bleek? De overgrote meerderheid van vroegtijdige sterfgevallen kan worden voorkomen door simpele veranderingen in dieet en leefstijl.

Er zijn inmiddels zeker 2500 onderzoeken die laten zien dat de top vijftien hoofdoorzaken van vroegtijdige sterfte zoals:

hartziekten,
diabetes,
verschillende soorten kanker,
Parkinson,
alzheimer
hoge bloeddruk,
en meer…

- te voorkomen en vaak zelfs stop te zetten of om te keren zijn! Het blijkt dat interventies op het gebied van voeding en leefstijl vaak zelfs beter werken dan medicijnen en chirurgische benaderingen.
(* Zie wetenschappelijke referenties onderaan de pagina)

Sinds ik deze informatie begon te delen, begonnen steeds meer mensen mij te vragen hoe zij ook konden overschakelen op deze “Healthy Heart” leefstijl en hoe ze dit het beste konden doen.

Maar voor we in detail ingaan op hoe deze leefstijl eruit ziet, is het tijd om een paar fabels van feiten te scheiden.

“Ik heb geen last meer van de hartritmestoornis. Doordat ik de medicijnen niet meer slik voel ik me stukken energieker. Ik kan alle sporten doen die ik wil en ik ben fitter dan ooit. Een half jaar na de verandering van mijn dieet liep ik een halve marathon, dat was voorheen ondenkbaar. Nu al 3 jaar klachtenvrij!” - Bas


Wat is een gezond plantaardig voedingspatroon en hoe werkt het?

Er is een groot verschil tussen voeding die ziekte voedt en voeding die gezondheid voedt...

We zien hier ongezonde koolhydraten in de vorm van koekjes, en gezonde koolhydraten in de vorm van zoete aardappel.

Waarom is de één ongezond, en de ander gezond?

Het gaat altijd om het totaalpakket, zoals de natuur het levert. Een voorbeeld. Een auto bevat duizenden onderdelen. Al deze onderdelen zijn nodig om de auto te laten rijden. Net zoals de zoete aardappel al zijn voedingsstoffen nodig heeft om uw lichaam goed te laten functioneren. Gezonde stofjes als: koolhydraten, proteïnen, vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten.

Stelt u zich nu eens voor dat de auto moet gaan rijden, maar een groot deel van alle onderdelen zijn verwijderd. De motor, banden, het stuur de stoelen enzovoort, allemaal weggehaald. Die auto komt niet ver, of wel?

Zo is het ook met de ongezonde koolhydraten uit suiker...." Van de oorspronkelijke plant waar suiker uit gehaald wordt, zijn alleen nog de koolhydraten over, de andere oorspronkelijke “ingrediënten” zoals de vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten zijn allemaal verwijderd. Daarom is het niet meer goed voor uw gezondheid.

Wat zijn de voordelen van deze leefstijl?

NAAST DAT UW CHOLESTEROL GEMIDDELD MET 30% ZAKT

Hebben studies aangetoond dat gezond plantaardig eten allerlei gezondheidsvoordelen heeft. Dit zijn er slechts een paar...

Maakt u "Heart Attack Proof"

Meer mentale helderheid en energie

Gezond en blijvend gewichtsverlies

Verbeterde cognitieve functies

Betere spijsvertering

Vertraagt het verouderingsproces

Zoals u kunt zien, zijn er veel bewezen voordelen van een "Healthy Heart" leefstijl...

Tijdens mijn gesprekken met verschillende artsen ontdekte ik dat er nog maar weinig artsen zijn die leefstijl als medicijn voorschrijven...

Waarom?
Het is eigenlijk heel simpel. Doktoren worden niet opgeleid in voeding en leefstijl tijdens hun opleiding. Tijdens hun hele opleiding krijgen ze gemiddeld slechts 2 uur les over voeding en leefstijl. 

Leefstijl als medicijn
Het voedsel dat eten bepaalt de kwaliteit van de bouwstenen voor ons lichaam. Wat we kiezen te eten voedt daarmee gezondheid, of ziekte, laag cholesterol, of hoog cholesterol.

De meeste mensen hebben een “neem een pil” manier van denken… terwijl we eigenlijk een “laat uw lichaam zichzelf helen” manier van denken moeten hebben.

Ik was het zat ...

Het deed me pijn om zoveel verwarring te zien en mensen die niet wisten hoe ze deze levensreddende kennis moesten implementeren.

Ik wist dat het tijd was om mensen de inzicht te geven in een nieuwe aanpak...

Het was tijd om dingen voor iedereen te versimpelen en informatie rondom gezondheid te ontwarren...

Het was tijd om een effectief, eenvoudig te volgen leefstijlprogramma te maken dat elke stap richting de "Healthy Heart" leefstijl zo eenvoudig mogelijk te maken.

Na een succesvolle pilot is het programma nu beschikbaar voor het publiek! Tientallen mensen hebben succesvol hun cholesterol verlaagd en medicijnen verminderd, of hebben ze helemaal kunnen stoppen.

En nu kunt u dit ook.

Wij presenteren u ...

De 6-weekse Healthy Heart cursus: Leefstijl als medicijn

Waarom dit Leefstijlprogramma? 
“Eén ding is zeker, als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, krijg je de uitkomsten die je altijd hebt gehad.”

U wilt iets veranderen. Helaas weten we hoe moeilijk het is om gewoonten te veranderen. We zijn in feite opgegroeid in Luilekkerland, je loopt de supermarkt in en je kunt uitzoeken wat je wilt. Verleidingen zijn letterlijk overal om ons heen. Hoe vind u daar uw weg in? Hoever moet u daarin gaan en op welke informatie moet u zich baseren? En het allerbelangrijkste: hoe houd u het in hemelsnaam vol?

Ons programma is het antwoord op die vraag.
Door geleidelijk, stap voor stap zowel de gezonder te gaan eten en tegelijkertijd meer te leren over een gezonde leefstijl, groeit uw motivatie en inzicht en verandert u uw gewoonten zodat u het met weinig moeite de rest van uw leven vol blijft houden. 

Het programma biedt nadrukkelijk géén dieet, maar een leefstijlverandering. Stelt u zich voor hoe het zou zijn om jaren langer te leven en u vele malen beter te voelen dan nu... In het Healthy Heart Leefstijlprogramma leert u alle strategieën die u nodig heeft voor lange termijn succes. 

Wat zit er in het Healthy Heart Leefstijlprogramma?

Een eenvoudig te volgen programma dat is ontworpen om u te leren welk voedsel u moet eten en wat u moet vermijden om uw cholesterol te verlagen en de controle over uw gezondheid te herwinnen.

Het Healthy Heart Leefstijlprogramma


 • 42-Dagen Leefstijl Challenge met dagelijkse mails en video's
 • Wat te eten & wat te ontwijken om cholesterol met 30% te verlagen, gewicht te verliezen en spijsvertering en energie te verbeteren. 
 • Dagelijks wetenschappelijk onderbouwde lesstof, zodat u een kenner wordt op het gebied van gezondheid en altijd een antwoord hebt op vragen van vrienden en familie.  
 • 5 Gezondheid Kennisquizzen
 • Stel al uw vragen per lesonderdeel 

Het Healthy Heart Recepten eBoek


 • Lekkere en makkelijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes! Laat u precies zien wat te eten en hoe te bereiden.
 • Meer dan 80 hoogwaardig plantaardige recepten
 • Advieslijst voor keuken voorbereidingen
 • Praktische lijst voor supplementen
 • Advies en voedselrichtlijnen, eet meer voedsel en verlies overtollig gewicht.

Hartbeschermers Community Privé Groep


 • Op het moment dat u investeert in het Healthy Heart Leefstijlprogramma, krijgt u direct toegang tot ons team van gezondheidscoaches.
 • Deze groep is ontworpen om jullie te ondersteunen, terwijl er een hele community voor u is met mensen zoals u die u aansprakelijk houden op uw voortgang.
 • Deel uw voortgang, ideeën, moedig elkaar aan en bereik uw doelen als een team!

Coaching


 • U krijgt een persoonlijke coach.
 • Zie uw coach als uw persoonlijke cheerleader en expert. Het is hun taak om er zeker van te zijn dat u alle tools, antwoorden, training en opdrachten hebt die u nodig heeft om uw gezondheid in eigen hand te nemen en uw leven terug te krijgen.

"Het programma heeft mij inzicht gegeven in de voordelen van gezonde voeding en het enorme gezondheidsvoordeel voor mij en mijn gezinsleden. Iedereen doet mee het resultaat is dat er één 14 kg. afviel in 3 maanden. Zelfs nu na een jaar blijft ze nog steeds op dat gewicht zonder daar moeite voor te hoeven doen. Voor mij kwam The healthy Heart op het juiste moment." Margriet 

Inhoud Healthy Heart Programma

"Het eerste en effectiefste leefstijl veranderprogramma in Nederland waarbij u wetenschappelijk onderbouwd leert leefstijlziekten als hart- en vaatziekte stop te zetten en om te keren, evenals de kans op andere leefstijlziekten drastisch te verminderen."

Week 1 
Uw lichaam kan zichzelf genezen

Dag 1. Leefstijl als medicijn om lang en gelukkig te leven

Dag 2. De 4 pijlers voor optimale gezondheid

Dag 3. Wetenschap: het gaat om het totaalpakket

Dag 4. De Voedselladder: hoe ga je eten tijdens het leefstijlprogramma?

Dag 5. Regels, richtlijnen en kostenplaatje

Dag 6. Voorbereidingen voor in de keuken

Dag 7. De belangrijkste lessen uit The Blue Zones

Week 2
Voedsel feiten

Dag 1. Waarom nauwelijks bewerkt voedsel belangrijk is

Dag 2. De Pleasure Trap

Dag 3. Detox, smoothies en drinken

Dag 4. Etiketten lezen

Dag 5. De proteïne mythe

Dag 6. Het draait om het totaalpakket: planten vs. vlees

Dag 7. Verzadigd vet

Week 3 
Voed uw gezondheid met voeding

Dag 1. Vitaminen en Supplementen

Dag 2. Melk, zwakke botten en calcium

Dag 3. Vis en Omega-3

Dag 4. Olie, hetzelfde als suiker?

Dag 5. Zout

Dag 6. IJzer

Dag 7. Suiker & zoetmakers

"Jarenlang heb ik elk wonderdieet geprobeerd en alles faalde. Low-carb, Sonja Bakker, Paleo, FODMAP enz. Ik kwam altijd snel weer aan en mijn honger bleef. Niks werkte. Gelukkig zie ik door de bomen het bos weer, voel me geweldig en ben 11kg. afgevallen. Mijn medicatie kon ik binnen 5 maanden al afbouwen." - Greet

Team

Week 4 
Wees (eet) de verandering die u wilt zien

Dag 1. De 4 pijlers van gezondheid

Dag 2. Je lot wordt niet bepaald door je genen

Dag 3. Gezond en blijvend gewichtsverlies

Dag 4. Erectieproblemen en vlees

Dag 5. Biologisch vs. niet- biologisch

Dag 6. Alcohol

Dag 7. Voedsel en klimaatverandering

Week 5
Beweeg, leef en mindfulness!

Dag 1. Stress management en meditatie als medicijn

Dag 2. Beweging vs. Sport

Dag 3. Sport en voeding, een gouden combinatie

Dag 4. Yoga en stress management

Dag 5. Waarom goede slaap zo belangrijk is

Dag 6. Heartfulness meditatie

Dag 7. De kracht van zingeving

Week 6 
Verbinding en community

Dag 1. De 4 pijlers voor optimale gezondheid in jouw leven

Dag 2. Voeding als fundament voor een gezond leven

Dag 3. Hoe blijf je in beweging?

Dag 4. Hoe effectief om te gaan met stress

Dag 5. Hoe je je verbindt met jouw community

Dag 6. Het Leven na het Healthy Heart Leefstijlprogramma

Dag 7. De overgang naar een nieuw leven

Het inspirerende verhaal van Jan Pauw

Op bezoek bij Jan verteld hij over zijn leefstijl verandering, hoe hij zijn medicatie kon afbouwen en tegelijkertijd een operatie kon voorkomen.

 

➜ VRAAG NU GEHEEL VRIJBLIJVEND EEN GRATIS CONSULT AAN VERWIJDER

Bent u er klaar voor om uw medicatie te verminderen en uw energie te herwinnen?

➜ GRATIS LEEFSTIJLSCAN AANVRAGEN

"In een jaar tijd is mijn bloeddruk van 140/85 naar 116/75 gedaald. Ik ben van 3 naar 0 medicijnen gegaan! Mijn totale cholesterol zakte van 7 naar 3,3 en LDL-cholesterol van 3,7 naar 1,1. Het was leefstijl aanpakken, of met de constante angst voor nog een hartaanval leven. Ik wilde eerst dit proberen en ben enorm dankbaar dat ik dat gedaan heb." - Peter 

Wetenschappelijke referenties

 1. Lenders C, Gorman K, Milch H, et al. A novel nutrition medicine education model: the Boston University experience. Adv Nutr. 2013;4(1):1-7.
 2. Mokdad AH, Ballestros K, Echko M, et al. The state of US health, 1990-2016: burden of diseases, injuries, and risk factors among US states. JAMA. 2018;319(14):1444-72.
 3. Willett WC. Balancing life-style and genomics research for disease prevention. Science. 2002;296(5568):695-8.
 4. Wahls TL. The seventy percent solution. J Gen Intern Med. 2011;26(10):1215-6.
 5. Monte T, Pritikin I. Pritikin: The Man Who Healed America’s Heart. Emmaus, PA: Rodale Press; 1988.
 6. Farmer B, Larson BT, Fulgoni VL III, et al. A vegetarian dietary pattern as a nutrient-dense approach to weight management: an analysis of the National Health and Nutrition Examination Survey 1999-2004. J Am Diet Assoc. 2011;111(6):819-27.
 7. HOW NOT TO DIE, Michael Greger, M.D.
Close

55% Compleet

GRATIS LEEFSTIJLSCAN AANVRAGEN

Vraag vrijblijvend een gratis leefstijlscan aan door onderstaand formulier in te vullen. Deze maand stellen we maximaal 10 gratis scans beschikbaar.