Dr. Heleen Roex-Haitjema

Kinderarts 

Dr. Heleen Roex-Haitjema, kinderarts, emigreerde in 2000 naar Australie╠ł met haar echtgenoot en drie kinderen. Haar medische training in kindergeneeskunde ontving ze aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Sinds 2010, heeft ze zich verdiept in de relatie tussen voeding en gezondheid door het bestuderen van de medische literatuur en is gefascineerd door de overweldigende hoeveelheid goede studies die aantonen dat een gezond plantaardig dieet niet alleen preventief werkt voor vele chronische ziekten, maar ook in vele gevallen deze kan stoppen en zelfs genezen. Met name Amerikaanse artsen zoals Dr. Dean Ornish, Dr. Neal Barnard en Dr. John McDougall hebben baanbrekend werk verricht op dit gebied.

Heleen heeft het Certificaat in Plant-Based Nutrition van Cornell University, Ithaca, New York (Dr. T Colin Campbell) en is ook een gecertificeerd Food for Life (FFL) Instructeur van de Physicians Committee for Responsible Medicine in Washington DC (Dr. Neal Barnard).

Samen met haar echtgenoot Dr. Alphonse Roex, gepensioneerd gynaecoloog, PhD, geeft zij presentaties over het onderwerp Gezondheid en Voeding, zowel voor het algemene publiek als ook voor de medische staf van verschillende ziekenhuizen in Australie╠ł en in Nederland. Als een FFL Instructeur geeft Heleen cursussen over plantaardige voeding en gezondheid, inclusief kookdemonstraties.

Zowel Heleen als Alphonse zijn onbezoldigde adviseurs en financieel niet betrokken bij The Healthy Heart zodat ze onafhankelijk kunnen blijven in hun advies en expertise.

Lees hier meer over Dr. Heleen Roex:

plantbaseddocs.com/directory/listing/heleen-roex-haitjema

www.wholeplantshealth.com.au

www.linkedin.com/in/hsroex7

www.pcrm.org/good-nutrition/plant-based-diets/ffl/instructors/heleen-roex-haitjema