The Healthy Heart and Body Program

Versterk je hart en lichaam met levensstijlveranderingen. Verlaag je cholesterol, krijg meer energie en voel je beter. Begin met The Healthy Heart and Body Program en neem je gezondheid in eigen hand.

 

Start nu met het eerste leefstijl veranderprogramma in Nederland waarbij je wetenschappelijk onderbouwd leert hart- en vaatziekte stop te zetten en om te keren.

Ja, ik begin vandaag! Verwijder bericht

Wat je leert tijdens The Healthy Heart and Body Program

The Healthy Heart and Body Program neemt je mee in een intensief educatief programma dat 6 weken duurt. Hier leer je alles om je gezondheid te verbeteren, meer energie te krijgen en de kans op chronische ziekten drastisch te verminderen.

Tijdens het programma wordt je begeleid door de verschillende stadia van de levensstijlveranderingen. Je leert wetenschappelijk onderbouwd over de voordelen van een optimale levensstijl en je krijgt de middelen om deze positieve veranderingen te integreren in je leven. Je leert bijvoorbeeld over welke voedselsoorten je gezondheid het meeste ondersteunen en waarom. Deze kennis zorgt ervoor dat je de beste keuzes kunt maken. 

Elke week krijg je toegang tot 7 onderwerpen en krijg je een motiverende mail met betrekking tot de pijlers voeding, beweging en stress management. De nadruk ligt op het verschuiven van je voedingspatroon.

Jij bepaalt zelf hoe ver je gaat. Elke stap richting een gezonder eetpatroon levert gezondheid voordelen op.

Ontdek hoe het ECHT zit!

The Healthy Heart and Body Program is een wetenschappelijk onderbouwd levensstijlprogramma, ontworpen om ziekte risicofactoren te verminderen, je cholesterol te verlagen en meer energie te krijgen. Dit bereik je door betere gezondheidsgewoonten aan te leren. 

Tijdens het programma leer je betere keuzes te maken op het gebied van voedsel, beweging en stress-management. Deze veranderingen dragen bij aan het voorkomen en omkeren van westerse ziekten, maar helpen je ook meer energie te krijgen en gelukkiger te worden.

Waarom is The Healthy Heart opgericht?
Een belangrijke reden dat The Healthy Heart bestaat, is dat zeker 75% of meer van onze westerse ziekten "levensstijl-gerelateerde" oorzaken hebben[1]. Deze ziekten zijn verbonden met hoe we eten, bewegen en omgaan met stress. Deze ziekten omvatten:

hart- en vaatziekten, beroertes, hypertensie, suikerziekte, overgewicht, bepaalde vormen van kanker, constipatie, maagzuur, artritis, impotentie, depressie/angst, vermoeidheid en meer...

[1] McGinnis, J. M. (1988). "The Surgeon General's report on nutrition and health." R I Med J 71(10): 373.

Cholesterol

Als je in het begin en einde van het programma je bloedwaarden meet, zul je zien dat je cholesterol in deze 6 weken vaak al met meer dan 20% naar beneden gaat en als je te zwaar bent, je gewicht verliest, zonder dat je honger hebt.

Educatie en ondersteuning

Verward over voeding? Met educatieve videosessies en aanvullend wetenschappelijk onderbouwd lesmateriaal krijg je alle rijkdom van kennis die nodig is om positieve levensstijlveranderingen te maken en de verwarring voorbij te komen. Je krijgt begeleiding bij elk onderwerp.

Recepten

Tijdens het programma leer je recepten te maken van het gezondste niveau. Je zal geen honger hebben of iets tekort komen. Je gaat genieten van heerlijk gezond ontbijt, lunch, avondeten en snacks. Van pannenkoeken en muesli met plantaardige melk als ontbijt tot stoofschotels en curries voor het diner. Alle recepten helpen je gezondheid optimaal te ondersteunen en zijn geweldig voor je hart.

Leer dé strategieën die je aan langetermijn succes helpen

Je leert je eigen biologie kennen zodat je begrijpt waarom je altijd trek hebt in 'ongezond' eten en hoe je deze valkuil kunt ontwijken. Je ontdekt hoe je je keuken kunt inrichten voor succes en leert wijze lessen uit 'The Blue Zones' (gebieden in de wereld waar mensen in de grootste gezondheid het oudst worden) implementeren. 

Certificaat

Bij het succesvol afronden van The Healthy Heart and Body Program, krijg je een certificaat van The Healthy Heart voor je deelname en het bezitten van de basisvaardigheden om gezond plantaardig te eten en leven.

Financieel

Laat je inkomen het niet toe om deel te nemen? Neem contact op om te kijken of we tot een passende oplossing kunnen komen.
Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie. 

Mobile Responsive

The Healthy heart and Body Program is Mobile Responsive. Hierdoor heb je overal makkelijk en snel toegang via je smartphone, tablet of computer tot je recepten, lesstof, video's en alle andere Healthy Heart content. Het maakt niet uit welke grootte je scherm is, The Healthy Heart and Body Program wordt prachtig weergegeven, waardoor het extra makkelijk is om je hart gezond en gelukkig te houden.

De Inhoud van The Healthy Heart and Body Program:

Elke week krijg je toegang tot 7 blokken nieuwe informatie. Tijdens de 6 weken leer je alles wat je nodig hebt om je levensstijl positief te veranderen en onvang je de lekkerste en gezondste recepten om beter te gaan eten. Elke dag is er een motiverend filmpje beschikbaar en kun je vragen stellen. 

Team

"Ik ben The Healthy Heart begonnen voor iedereen die zijn gezondheid in eigen hand wil nemen. The Healthy Heart biedt alle training, verander strategieën, begeleiding, achtergrondinformatie en recepten die je nodig hebt om jezelf ‘Heart Attack Proof’ te maken."

IJsbrand Straatman - Founder
Social Management - Hogeschool Utrecht, Plant Based Nutrition Certificate - Cornell University

"Het bevorderen van de genezing van hart- en vaatziekten op een natuurlijke manier inspireert mij. Daarom rollen wij ons bedrijf The Healthy Heart met plezier, enthousiasme en vertrouwen uit, omdat wereldwijd hart- en vaatziekten gezamenlijk nog altijd doodsoorzaak nummer een zijn."

Ing. Ab Straatman - Co-founder
Natuurgeneeskunde, Business Coach

"Door het bestuderen van de medische literatuur ben ik gefascineerd geraakt door de overweldigende hoeveelheid goede studies die aantonen dat een gezond plantaardig dieet niet alleen preventief werkt voor vele chronische ziekten, maar ook in vele gevallen deze kan stoppen en zelfs genezen. "

Dr. Heleen Roex-Haitjema
Kinderarts, Plant Based Nutrition Certificate Cornell University, Food for Life (FFL) Instructeur

"Op basis van het wetenschappelijk onderzoek heb ik besloten gezond plantaardig te gaan eten. Omdat er veel verwarring bestaat over wat nu precies gezonde voeding inhoudt, delen we onze wetenschappelijke inzichten om een gezonde levensstijl te bevorderen bij zoveel mogelijk mensen."

Dr. Alphonse Roex, PhD
Gynaecoloog, senior lector University of Adelaide

"Ik heb passie voor gezond en lekker eten, gelukkig zijn èn beweging. Ik wil mijn kennis over gezondheid op een holistische en toegankelijke manier overbrengen op iedereen die hier open voor staat."

Eline Wildeboer
Voeding en Diëtetiek HvA

"Met plezier maak ik recepten, foto’s en teksten voor de ‘net om de hoek kijkende’ maar ook de gevorderde planteneter en voor The Healthy Heart."

Susanne Verboom
Geesteswetenschappen - Universiteit Utrecht, Plantbites, Recepten en foto’s

Inhoud

"Het eerste leefstijl veranderprogramma in Nederland waarbij je wetenschappelijk onderbouwd leert hart- en vaatziekte stop te zetten en om te keren."

Week 1

Dag 1. Welkom in de basisweek - De 4 pijlers voor optimale gezondheid

Dag 2. Wetenschap - Wat brengt dit programma jou?

Dag 3. Dean Ornish voedselladder - Hoe ga je eten in de basisweek?

Dag 4. Regels en richtlijnen voedselladder niveau 1 - Voedselgroepen - Kostenplaatje hoogwaardige plantaardige voeding

Dag 5. Community - Steun van je omgeving

Dag 6. De hoogwaardige plantaardige keuken. Calorieën vs. Nutrienten - Voorbereidingen voor in de keuken

Dag 7. Blue Zones: gebieden waar mensen heel oud worden

Week 2

Dag 1. Welkom in week 2 - Actieplan en dagboek

Dag 2. Etiketten lezen

Dag 3. De uitdaging van verandering: The Pleasure Trap

Dag 4. Detox - Smoothies - Dranken en thee

Dag 5. Beweging en sport - Tussendoortjes

Dag 6. Biologisch vs. Bespoten

Dag 7. Vitaminen en supplementen

Week 3

Dag 1. Welkom in week 3 - Stress Management en meditatie

Dag 2. Planten vs. Vlees: de voedingswaarde

Dag 3. Melk en calcium

Dag 4. Bekende mensen die plantaardig eten

Dag 5. IJzer

Dag 6. Voedsel en klimaatverandering

Dag 7. Zout


Week 4

Dag 1. Welkom in week 4

Dag 2. Verzadigd vet

Dag 3. Olie

Dag 4. Gewichtsverlies

Dag 5. Vis en omega-3

Dag 6. Sport en voeding

Dag 7. Waarom nauwelijks bewerkt voedsel belangrijk is voor optimale gezondheid

Week 5

Dag 1. Welkom in week 5

Dag 2. Je lot wordt niet bepaald door je genen

Dag 3. Suiker & zoetmakers

Dag 4. De proteïne mythe

Dag 5. Erectieproblemen en vlees

Dag 6. Zingeving

Dag 7. Zuur/base balans

Week 6

Dag 1. Welkom in week 6 - De 4 pijlers voor optimale gezondheid

Dag 2. Levensstijl pijler - Voeding - Meting bloedwaarden

Dag 3. Levensstijl pijler - Beweging - Baten nauwelijks bewerkt voedsel voor optimale gezondheid

Dag 4. Levensstijl pijler - Stress management - Actieplan en dagboek reflectie

Dag 5. Levensstijl pijler - Gedrag en motivatie - Je leven na ‘The Healthy Heart and Body Program’

Dag 6. Levensstijl pijler - Community

Dag 7.
Afsluiting

The Healthy Heart and Body Program

"Het eerste leefstijl veranderprogramma in Nederland waarbij je wetenschappelijk onderbouwd leert hart- en vaatziekte stop te zetten en om te keren."