Schrijf je nu in op de wachtlijst voor de 4-weekse Healthy Heart Cursus in Amsterdam door hier te klikken!

Drie verwarmende winterse latte's!

Uncategorized Jan 30, 2018

Wat knapte ik daar van op zeg! Genietend nam ik kleine slokjes, terwijl ik door een woontijdschrift bladerde. Net ervoor kwam ik verkleumd en als een verzopen katje thuis. Terwijl ik naar huis fietste kreeg ik al zin in een heerlijke verwarmende latte. Bij thuiskomst snel een douche en een pannetje op het vuur. Hier zijn mijn drie favoriete winterse latte’s!

 1. Vanilla-cinnamon latte

 Voor deze heerlijk zachtzoete latte heb je nodig (per persoon):

  • 1 kopje espresso / sterke koffie
  • 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte Oatly haverdrink)
  • ½ tl kaneel
  • ½ vanillepeultje (door de lengte gesneden)
  • maple syrup (optioneel)

Zet een kopje espresso (sterke koffie kan ook). Doe de plantaardige melk in een steelpannetje. Voeg de kaneel en het vanillepeultje toe. Breng de melk tot net onder het kookpunt en verwijder het vanillepeultje. Schraap het vanillepeultje nog even leeg met een mesje en roer dit door de melk. Voeg de koffie/espresso toe. Voeg maple syrup toe naar smaak.

Toen ik deze met mijn zus uitprobeerde voegde ik er op het laatst nog even een scheutje kokosmelk aan toe. Daar wordt je latte heerlijk romig van!

2. Pumpkin spice latte

Voor deze winter latte heb je nodig:

  • 1 kopje espresso / koffie
  • 150 ml plantaardige melk
  • 3 eetlepels geroosterde pompoenblokjes zonder schil
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • een snufje nootmuskaat
  • agave siroop / maple syrup (optioneel)

Je kunt pompoen uit het vriesvak halen bij een aantal supermarkten, of je roostert zelf een verse pompoen. De pompoen die je overhoudt zou je kunnen invriezen, of je maakt er een ander gerecht mee zoals pompoentaart, pompoencurry of pompoensoep.

Snij de pompoen in blokjes, doe ze in een schaal en dan in de oven op 200 graden, gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de pompoen zacht is. Hier gaat geen olie bij.

Haal het schilletje van de pompoenstukjes af, dan wordt de latte wat zachter en een beter geheel. Zet een kopje espresso / sterke koffie. Doe de pompoen in een steelpannetje, samen met de plantaardige melk, de kaneel, de gember, de nootmuskaat en de siroop. Warm dit even door en meng het dan met een staafmixer. Giet de pompoenmelk in een glas of mok en daarbovenop het kopje espresso. Maak je latte af met een lepel kokosslagroom en wat kaneel. 

Voor kokosslagroom neem je een pakje koude kokosmelk. De kokosmelk doe ik in mijn keukenmachine. Dit laat ik 8-12 minuutjes draaien. Zelf kloppen met een garde kan ook, dat duurt ongeveer 12-15 minuutjes. Ik voeg geen suiker toe aan mijn kokosroom, omdat ik het al zoet genoeg vind.  

3. Steranijslatte

Voor deze speciale anijslatte heb je nodig:

  • 1 kopje espresso / koffie
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 stukjes steranijs / 1/2 tl steranijspoeder
  • agave siroop / maple syrup (optioneel)

Zet een kopje espresso / sterke koffie. Doe de plantaardige melk in een steelpannetje. Voeg de kaneel en de stukjes steranijs toe. Breng de melk tot net onder het kookpunt en draai het vuur dan zacht. Laat dit ongeveer 10 minuutjes staan. Verwijder de stukjes steranijs en giet de melk in een glas. Hier bovenop giet je de espresso of koffie. Voeg naar smaak siroop toe en als laatste wat kokosroom of kokosslagroom. Enjoy!

Af en toe verwen ik mezelf met zo’n latte. Is het gezond? Als je gezond bent kan zo’n verwennerij af en toe best. Als je gezondheidsproblemen hebt of als je je gezondheid een boost wil geven, dan zou ik wat strenger zijn totdat je beter bent.


Hoe kun je dat doen, zo’n gezondheidsboost? Of hoe kun je je lijf laten herstellen bij ziekte? Je leert er alles over in onze 4-weekse Healthy Heart cursus! Klik hier voor meer informatie.

Blog geschreven door Petricia Siepman

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg de beste tips voor meer energie, een gezond hart en lichaam!

Aanmelden
Close

50% Compleet