De QR-code een goed idee of een stap te ver? De bizar onderbelichte context.

Sep 12, 2021
Coronapas een goed idee of een stap te ver

Spanningen lopen op en dat zorgt ervoor dat we snel zwart wit gaan denken. Wel of niet vaccineren? Vaccineren doe je voor een ander, niet voor jezelf. Dus dan maar (indirecte) dwang uitoefenen doormiddel van een coronapas?

Laten we eerst naar de bredere context kijken. Ik denk niet dat we het onderstaande mogen vergeten in deze discussie. 

Als we niet hypocriet willen zijn, gaan we dan ook mensen met leefstijlziekten op eenzelfde manier onder druk zetten als met de coronapas?

Daar vallen immers veel meer doden dan er ooit bij corona zullen vallen. Alleen al aan hart- en vaatziekten overlijden elk jaar al meer dan 18 miljoen (!) mensen. Een ziekte die stop te zetten en om te keren is met leefstijlveranderingen

 Ik denk dat het voor iedereen altijd een vrije keuze moet zijn. We moeten ervoor waken dat we elkaar in de 'wij en zij' hoek te drukken en open staan voor elkaars perspectief.

Dit lijkt het kabinet nu te doorbreken met het taalgebruik en de acties rondom de coronapas. Wat voor precedent gaat dit zetten? Hieronder mijn gedachten op een rij.

Meer leren over de achtergond en onderbouwing? Lees mijn eerdere blog 'Corona gaat nooit meer weg. Dit is wat we eraan kunnen doen (redt ook het klimaat en de mensheid)'. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Volg mij op mijn reis. Wat kun je verwachten? Praktische informatie over gezonde voeding, beweging, omgaan met stress, duurzaamheid en gedragsverandering voor een gezond en vervuld leven om van te genieten!

Je gegevens zijn veilig bij ons. Geen spam of delen met derden. Klik hier om het Privacy beleid te lezen.